Thursday, January 9, 2014

موضوع سلامت قلب فرانسوی ها (که بعدها توسط بسیاری از آماردانان اغراق آمیز خوانده شد) و تئوری ارتباط آ


شاید بتوان بحث بر سر ضرر یا منفعت مشروبات الکلی را از جنجالی ترین بحثهای دنیا دانست هم از لحاظ مذهبی و هم از لحاظ پزشکی و علمی. از لحاظ مذهبی الکل از اصلی ترین علل اختلاف میان ادیانی نظیر اسلام با زندگی سکولار غربی میباشد چرا که ادیانی نظیر اسلام نه تنها مصرف مشروبات الکلی را حرام میدانند بلکه مصرف کنندگان آن را هم تحریم میکنند. یک مسلمان معتقد برای تحریم مشروب الکلی حتی در میهمانی یا میزی که مشروب در آن صرف شود حاضر نمیشود. در بین غربی ها نیز تعداد زیادی از افراد مسیحی و یا مذهبیونی نظیر مورمونها (مذهب رایج در ایالت یوتا در آمریکا) از الکل پرهیز کرده و آن را نوشیدنی شیطانی میدانند. معروف است که حتی فرماندار فعلی ایالت یوتا (جان هانتزمن از میلیاردرهای آمریکایی) در هیچ یک از میهمانی هایش مشروب صرف نمیکند و جورج بوش رییس جمهور سابق آمریکا هم ظاهرا الکل را کاملا ترک کرده بود
در عین حال بسیاری از مردم دنیا معتقدند مصرف الکل و مشروبات در حد اعتدال ضرری نداشته apperts و حتی منافعی apperts هم دارد و لذا مصرف الکل در جهان کماکان سیر صعودی دارد و به اصلی ترین نوشیدنی میهمانی ها و مراسم و گردهمایی ها تبدیل شده است
اگرچه بحث مذهبی عقیدتی در باره الکل بحث داغی است اما بحث علمی – پزشکی مربوط به الکل داغتر و جنجالی تر میباشد و از دهه آغاز شده است. در سال برای اولین بار دکتر “رنود” فرانسوی ادعا کرد که علیرغم مصرف زیاد چربی های اشباع شده جامد (نظیر پنیرها و چربی حیوانی) توسط فرانسوی apperts ها بیماری های قلبی در فرانسه چندان رایج نیست و او این را معما و یا شگفتی فرانسوی (French paradox) خواند چرا که چربی های جامد در آن زمان مقصر اصلی انسداد رگهای قلب و بیماریهای قلبی شناخته apperts می شدند و فرانسه هم به کشور پنیر و شراب معروف است و لذا بسیاری apperts فرض کردند که شراب اثر مخرب پنیر و چربی ها بر قلب را خنثی میکند .
موضوع سلامت قلب فرانسوی ها (که بعدها توسط بسیاری از آماردانان اغراق آمیز خوانده شد) و تئوری ارتباط آن با مصرف شراب قرمز موجب افزایش درصدی فروش این نوع شراب در آمریکا گردید و شرکتهای شراب سازی هم از این امر استقبال کردند. اما آیا واقعا تحقیقات علمی و اجتماعی برای شراب و یا سایر مشروبات الکلی منافعی قائلند یا خیر
اگرچه آمار بیماری قلبی در فرانسه از آمریکا کمتر است اما داده های سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد آمار واقعی بیماریهای قلبی در فرانسه از آمار منتشر شده به مراتب بیشتر میباشد و مشابه کشورهای همسایه اش میباشد و این یک فرض اشتباه است که فرانسوی ها سالمترین قلبها را دارند بسیاری از محققان مصرف چربی نوع طبیعی حیوانی و یا لبنیات را به مراتب کم خطرتر از مصرف چربی های اشباع شده از نوع “ترانس” و یا هیدروژنه (نظیر مارگارین) که در آمریکا رایج میباشد میدانند و برای شاهد از افرادی مثال میزنند که در روستاهای کشورهایی مثل بنگلادش هند ایران آذربایجان ترکیه و …. دهها سال هر روز از پنیر و چربی های حیوانی استفاده میکنند ولی آمار ناراحتی apperts قلبی در آنها بیشتر از بقیه نیست بسیاری apperts از متخصصین تغذیه علت اصلی سلامت قلبی فرانسوی ها را مصرف غذای سالمتر ولی به مقدار کمتر (در مقایسه با آمریکایی ها) میدانند و نه شراب کماکان بعضی تحقیقات مصرف “معتدلانه” الکل (نه فقط شراب) را در سلامت قلب موثر میدانند زیرا الکل به بالا بردن کلسترول نوع مفید و رقیق کردن خون و کم کردن فشار خون کمک میکند. اما این ربطی به شراب و فرانسوی ها نداشته و در سایر مشروبات الکلی هم دیده شده است. متخصصینی نظیر “کی فیلمور” به اشتباهات علمی این تحقیقات اشاره کرده و اثر الکل در سلامت قلبی افراد را بسیار ناچیز و کم میدانند و در عین حال نشان میدهند که مستی گاه بگاه و یا افراط گری در مصرف الکل میتواند هر گونه اثر مصرف متعادل الکل را خنثی کند و به مراتب برای سلامت قلب خطرناکتر باشد تا ننوشیدن الکل. به همین دلیل الکل کماکان از عوامل اصلی مرگ و میر و ناراحتی های قلبی (و کبد و ..) در کشورهای غربی میباشد انگور
یک سری تحقیقات جدید عامل اصلی خواص مفید شراب قرمز را ماده ای بنام رزوراترول (Resveratrol) معرفی میکنند که گاهی “عصاره حیات و طول عمر” خوانده میشود. اما منشا این ماده خارق العاده پوست انگور قرمز میباشد و نه شراب (هنگامی که باکتری apperts ها و قارچها در محیط تاکستان انگور زیاد باشند این ماده برای طول عمر میوه و مقاومت آن در پوست انگور قرمز تولید میشود) و لذا انگور قرمز با هزینه و عوارض جانبی کمتر میتواند از شراب در این مورد موثرتر باشد. علاوه بر خواص ضد سرطانی رزوراترول به کاهش قند خون هم کمک میکند. البته بعضی از تحقیقات جدید کارآیی این ماده در انسانها را فقط در غلظتها و مصرف بسیار بالا ممکن میدانند الکل و سرطان
سازمان بین المللی تحقیقات سرطان الکل را یکی از خطرناکترین عوامل افزایش ریسک سرطان (سینه کبد گلو معده روده دهان تخمدان پروستات و ..) میداند. برای مثال تحقیقات جدید نشان داده است که مردانی که بیشتر از یک نوشابه الکلی در روز مصرف میکنند احتمال ابتلا به سرطان پروستات در آنها از دیگر مردان بیشتر است. یکی از علل سرطان زایی الکل تولید ماده سرطان زای استالدئید توسط کبد به هنگام شکستن مولکولهای apperts الکل میباشد. مصرف الکل در هنگام حاملگی بسیار مضر میباشد و از جمله میتواند منجر به سرطان خون در نوزاد شود. الکل و کبد
یکی از بیشترین ارگانهای بدن که از الکل لطمه میبیند کبد انسان میباشد که وظیفه اش هضم و شکستن مولکولهای الکل است. در مجموع الکل برای کبد انسان حالت “سم” دارد و همانند ویروسهای خطرناکی نظیر هپاتیت منجر به تورم کبد (بیماری هپاتیت) میگردد. کبد با تبدیل مقداری از الکل به چربی و انباشتن آن متورم و به مرور زخم میشود. لذا الکل با کشتن سلولهای کبد آنها را با بافتهای 

No comments:

Post a Comment